Destansı Çin Turu Qatar Havayolları İle

Tura Dahil ve Hariç Hizmetler

Fiyata Dahil Olan Hizmetler
  • Qatar Havayolları tarifeli seferi ile İstanbul - Pekin gidiş ve Şanghay – İstanbul dönüş ekonomi sınıfı uluslararası uçak biletleri ve bu bilete ait vergiler
  • Yerel Havayolları ile Xi’an - Şanghay iç hat uçuş biletleri ve bu bilete ait vergiler
  • Pekin - Luoyang / Luoyang - Xi’an hızlı tren biletleri
  • Şehirler arası tüm otobüs yolculukları
  • Pekin’de 3 gece, Luoyang’da 1 gece, Xi’an’da 1 gece, -Şanghay’da 2 gece olmak üzere toplamda 7 gece 4* Otellerde -kahvaltı dahil konaklama
  • Pekin, Luoyang, Xi’an, Şanghay panoramik şehir turları
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
  • Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri
  • Otel ve turist şehir vergileri
  • Seyahat ve sağlık sigortası (65 yaş üzeri sürprim uygulanır).
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış harç pulu
  • Programda belirtilmeyen öğle ve akşam yemekleri
  • Çin Vizesi (200 USD)
  • Opsiyonel turlar
  • Kişisel harcamalar
  • Şoför tipleri 5-10 Dolar / kişi başı (isteğe bağlı)

Tur Programı

Destansı Çin Turu Qatar Havayolları İle

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde saat 17:00’da buluşup siz değerli misafirlerimiz ile buluşmamızın ardından Qatar Hava yollarına ait QR 246 seferi ile saat 20:05’te Pekin uçuşumuz için check in ve bagaj işlemlerimizi tamamlıyoruz. Saat 20:05 da hareketimiz sonrası, Doha aktarmalı olarak Pekin’e uçuşumuz gerçekleşecek. Geceyi uçakta geçiriyoruz.

Uçuş No: QR246 (Katar Havayolları ) - Kalkış: Istanbul - Tarih: 27 Mart 2025 - Saat: 20:05 - Varış: Doha - Tarih: 28 Mart 2025 - Saat: 00:20
Yerel saat ile 14:45’te Pekin’e varışımızın ardından Wangfujing alışveriş caddesinde serbest zamanımız olacak. Wangfujing, geleneksel Çin pazar atmosferi ile modern alışveriş olanaklarını bir araya getiren dinamik bir alandır. Alışveriş ve Pekin’in ünlü sokak yemeklerini tatma imkanı olacak. Ardından otelimize transfer. Konaklama Pekin otelimizde.

Uçuş No: QR892 (Katar Havayolları ) - Kalkış: Doha - Tarih: 28 Mart 2025 - Saat: 02:00 - Varış: Pekin - Tarih: 28 Mart 2025 - Saat: 14:45
Kahvaltının ardından Pekin şehir turuna başlıyoruz. Mao Zedong’un Çin Halk Cumhuriyeti’ni ilan ettiği, 1989 yılında tüm dünyayı sarsan protestolarla hafızalara kazınan Tiananmen Meydanı; UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 980 ayrı binadan oluşan devasa ve büyüleyici Forbidden City yani “Yasak Şehir”i geziyoruz. Tur bitimi otele transfer ve serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek akşam yemekli Muhteşem Çin Turu (Cennet Tapınağı+ Hutong turu + Pekin Ördekli Akşam yemeği) tura katılabilirler. Cennet tapınağı: 15. yy’da geleneksel Çin mimarisine göre dairesel olarak tamamen ahşaptan yapılan ve yapımında hiç çivi kullanılmadığı söylenen tapınak 3 kattan oluşmaktadır ve her katı bir imgeyi simgelemektedir. Hutong turumuzda geleneksel Çin Mahallesini bisikletle gezme imkânına sahip olacağız. Tur bitimi özel Pekin Ördek menüsünden oluşan akşam yemeğimizi alacağımız restoranımıza gidiyoruz. Yemek bitimi otele transfer. Geceleme Pekin otelimizde. Ekstra Akşam yemekli Muhteşem Çin Turu (Cennet Tapınağı+ Hutong turu + Pekin Ördekli Akşam yemeği): 90 $ (kişi başı)
Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Öğle yemekli Mutianyu'daki Çin Seddi ve Yazlık Saray turuna katılabilirler. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, Orta Asya Türklerinin kuzeyden gelen istilalarını engellemek amacı ile milattan önce 220 yılında yapımına başlanan Çin Seddi gezisi yapılacaktır. Yerel restoranda öğle yemeğimizi alacağız. Kunming Gölü kıyısında yer alan Muhteşem Yazlık Saray Bahçeleri gezildikten sonra Çin’e özgü inci yetiştiriciliğine tanıklık edeceğimiz İnci Üretim Merkezi’ni ziyaret edeceğiz. Tur bitimi otelimize geri dönüyoruz. Geceleme otelimizde. Ekstra Öğle yemekli Çin Seddi ve Yazlık Saray turu: 110 $ (kişi başı)
Kahvaltının ardından otelimizden çıkış işlemlerimizi tamamlayıp tren istasyonuna doğru yola çıkıyoruz. Hızlı trenle Luoyang’a şehrine doğru yolculuğa çıkıyoruz. Varışımızın ardından Luoyang’da şehir turuna başlıyoruz. Luoyang şehri Çin'in en eski başkentlerinden biri olup, yaklaşık 4.000 yıl boyunca 13 hanedanlığın yönetim merkezi olmuştur. Dar sokakları, geleneksel mimarisi ve tarihi pazarları ile antik Çin'in havasını yaşayacağız. Turun ardından otele dönüş ve konaklama Luoyang’daki otelimizde.
Kahvaltının ardından serbest zamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek öğle yemekli Shaolin Tapınağı + Longmen Mağaraları turuna katılabilirler. Kung Fu Sanatının Merkezi ve Chan Budizmi'nin (Zen Budizmi) doğduğu yer olarak kabul edilen Shaolin Tapınağı’nı ziyaret edeceğiz. Ardından, tapınağın çevresindeki yerel bir restoranda Budist rahiplerin tercih ettiği vejetaryen yemekleri tatma fırsatımız olacak. Ardından UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan Longmen Mağaraları’na gidiyoruz. Longmen Mağaraları: Yi Nehri boyunca uzanan kireçtaşı kayalıklarına oyulmuş binlerce Budist heykeli ve yazıt bulunan Çin Budist sanatının en önemli ve etkileyici örneklerinden biridir. Tur bitimi otelimize geri dönüyoruz. Ardından Xi’an şehrine gitmek için tren istasyonuna transferimiz gerçekleşecek. Konaklama Xi’an’daki otelimizde. Ekstra öğle yemekli Shaolin Tapınağı + Longmen Mağaraları turu: 120 $ (kişi başı)
Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan öğle yemekli Terra Cotta turuna katılabilirler. Çin'in ilk imparatoru Shi Huang’ın mezarını korumak için yapılmış, 20.YY’da ortaya çıkarılan en önemli arkeolojik kazılardan birisi olan Terra Cotta Savaşçıları olarak bilinen ‘’ Yeraltı Heykel Ordusu’’ müzesini gezeceğiz. “Pişmiş Toprak” anlamına gelen ‘’Terra Cotta’’ müzesinde göreceğiniz mezar ve heykeller 1987 yılında Unesco Dünya Kültür Mirası Listesine alınmıştır. Sonrasında otele transfer. Ardından Xi’an şehir turu düzenlenecektir. Şehir turu esnasında Xi’an Antik Şehir Duvarı, Çan Kulesi, Müslüman Mahallesi ve Büyük Cami görülecek olan yerler arasındadır. Tur bitimi Havalimanına transfer. Şanghay’a yerel havayolu ile uçuşumuz gerçekleşecek. Geceleme Şanghay’daki otelimizde. Ekstra Öğle yemekli Terra Cotta turu: 90 $ (kişi başı)
Kahvaltının ardından şehir turumuza başlıyoruz. Kolonyal dönemde inşa edilen binaların, modern gökdelenlerle yan yana sahil boyunca sıralandığı Bund bölgesini, ünlü Nanjing yolunu gezeceğiz. Sonrasında Fransız mimarisinin bulunduğu Fransız bölgesi ile Asya’nın en yüksek, dünyanın ise en yüksek üçüncü televizyon binası olan Oriental Pearl TV Binasını (Doğu'nun İncisi Kulesi) dışarıdan panoramik olarak göreceğiz. Tur bitimi otele transfer ve serbest zaman. Arzu eden misafirlerimizle ekstra düzenlenecek olan Akşam yemekli Şanghay İncileri: Jade Buddha (Zümrüt Buda) Tapınağı, Yu Bahçesi + Huangpu Nehri Tekne) turuna katılabilirler. Şanghay’ın önemli dini yapıtlarından biri olan Jade Buddha Tapınağı’na hareket ediyoruz. Ardından Çin Bahçelerine çok güzel bir örnek olan Yu Bahçesi’ne gidiyoruz. Sonrasında Huangpu Nehri Tekne Gezisine gerçekleştireceğiz. Kentin simgesi olan, 13 milyon nüfusa sahip bu büyük metropolün su ihtiyacını karşılayan Huangpu Nehrinde, tekne ile ışıklar altındaki Şangay’ı görecek keyifli vakit geçireceğiz. Akşam yemeğini tur esnasında yerel restoranda aldıktan sonra otelimize transferimiz gerçekleşecek. Geceleme otelimizde. Ekstra Akşam yemekli Şangay İncileri (Jade Buddha Tapınağı + Yu Bahçesi + Huangpu Nehri Tekne Turu) turu: 90 $ (kişi başı)
Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Suzhou öğle yemekli tekne 900'lü yıllardan bu yana Çin İpek endüstrisinin en önemli merkezlerinden olup 2500 yıllık bir tarihe sahiptir. Şehir birbirine bağlı su kanalları, geleneksel Çin bahçeleri, tarihi taş köprüler ve geleneksel evlerle çevrili dar sokaklarıyla muhteşem manzaralara sahip olan turumuzu tamamlayacağız. Öğle yemeğimizin ardından Şanghay’daki otelimize hareket ediyoruz. Arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Akrobasi Show’una katılabilirler. Geceyi uçakta geçiriyoruz. Sonrasında havalimanına transferimizi gerçekleştireceğiz. Suzhou Öğle Yemekli Tekne Turu: 120 $ (kişi başı) Ekstra Akrobasi Show: 50 $ (kişi başı)
Bilet ve check in işlemleri sonrası Qatar Havayolları tarifeli sefer ile saat 00:35’te Doha aktarmalı olarak İstanbul’a uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Yerel saat ile 11:45’te İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.

Uçuş No: QR871 (Katar Havayolları ) - Kalkış: Shangai - Tarih: 05 Nisan 2025 - Saat: 00:35 - Varış: Doha - Tarih: 05 Nisan 2025 - Saat: 04:50
Uçuş No: QR239 (Katar Havayolları ) - Kalkış: Doha - Tarih: 05 Nisan 2025 - Saat: 07:30 - Varış: Istanbul - Tarih: 05 Nisan 2025 - Saat: 11:45

Fiyat ve Tarihler

{{p.name}}
{{p.startDateStr}} - {{p.endDateStr}}
{{p.days}} gün / {{p.nights}} gece
{{p.packageClass}}

{{p.priceStr}} 'den başlayan


Notlar

  • Katılım Şartı
  • Bu gezimiz, en az 25 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
  • Vize
  • ÇİN HALK CUMHURİYETİ
  • Umumi Pasaport ü Vize gerekli
  • Çin Halk Cumhuriyeti; Umuma Mahsus Pasaport (Bordo Pasaport) hamilleri vizeye tabidir. Hususi Pasaport (Yeşil Pasaport), Hizmet Pasaportu ve Diplomatik pasaport sahipleri ise Çin vizesi almadan 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
  • Sağlık
  • Düzenli ilaç kullananların, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Çünkü ülkede her türlü ilaç bulunamıyor. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmenizi öneririz.
  • Uçuş Süreleri
  • İstanbul - Doha - Pekin 13 saat 35 dk
  • Şanghay - Doha - İstanbul 16 saat 10 dk
  • Opsiyonel Turlar & Etkinlikler
  • Opsiyonel turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 10 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya opsiyonel tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca opsiyonel turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Konaklama
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. 3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir. Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • Para Birimi
  • Çin Halk Cumhuriyeti’nin para birimi Yuan’dır. Yanınıza USD ve bunun ufak birimlerini almanızı öneririz.
  • Saat Dilimi
  • Türkiye ile Çin arasında 5 saat fark vardır. Türkiye’de saat 12.00 iken Çin’de saat 17.00’dir.
  • Kıyafet ve Gerekli Eşyalar
  • Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, sort ve pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında Şemsiye, şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.Çok büyük bir yüzölçümüne sahip Çin’de iklimler bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de genel olarak dört mevsimin görüldüğü bir ülke olduğunu söylemek mümkündür. Ülkede yazlar son derece nemli geçer bu nedenle sıcaklıklar olduğundan fazla hissedilir. İlkbahar ve sonbahar ise ılık havası ile idealdir.
  • Yemek Kültürü
  • Çin mutfağı bölgeden bölgeye farklılıklar gösteren son derece zengin bir mutfaktır. Pekin Ördeği, değişik malzemeler ile hazırlanıp soslarla yenen börekler “dumpling”, tatlı hardal sosları ülke mutfağının karakteristik özellikleridir. Türk mutfağından farklı bir mutfak olduğunu unutmamanızı öneriyoruz.
  • Alışveriş
  • Çin tam bir alışveriş cennetidir. Elektronik eşyalardan tekstile çok geniş bir yelpazede aradığınız her ürünü bulabilirsiniz.
  • Önemli Notlar
  • Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Papua Tur sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. Papua Tur, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Papua Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezlerTur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Papua Tur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • *İlgili tur, bölge karşılamalı olup, farklı acente misafirlerinin katılımına açık bir programdır. Moreandmoretravel misafirleri, Moreandmoretravel sorumluluğundadır. Rehberlik hizmeti varılan ülke başlangıçlıdır.
  • *Tur programı dâhilinde, havalimanı transferleri ve panoramik şehir turu süresince Türkçe rehberlik & asistanlık hizmeti mevcuttur.
  • *Programda belirtilen panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır.
  • * Panoramik turlar ve programda belirtilen diğer turlar, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilecek yerlerin kapatılması, herhangi bir etkinlik nedeniyle güzergâh üzerindeki yolların kapalı olması ya da hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acentamız sorumlu değildir.
  • *Tur programında belirtilen ekstra turlara yeterli katılım sağlandığı takdirde yapılmaktadır. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde tur fiyatlarında değişiklik söz konusu olabilir. Rehber içeriği aynı kalmak şartı ile extra turların günlerinde değişiklik yapabilir.
Uçuş Detayları
  • Uçuş No: QR246 (Katar Havayolları ) - Kalkış: Istanbul - Tarih: 27 Mart 2025 - Saat: 20:05 - Varış: Doha - Tarih: 28 Mart 2025 - Saat: 00:20
  • Uçuş No: QR892 (Katar Havayolları ) - Kalkış: Doha - Tarih: 28 Mart 2025 - Saat: 02:00 - Varış: Pekin - Tarih: 28 Mart 2025 - Saat: 14:45
  • Uçuş No: QR871 (Katar Havayolları ) - Kalkış: Shangai - Tarih: 05 Nisan 2025 - Saat: 00:35 - Varış: Doha - Tarih: 05 Nisan 2025 - Saat: 04:50
  • Uçuş No: QR239 (Katar Havayolları ) - Kalkış: Doha - Tarih: 05 Nisan 2025 - Saat: 07:30 - Varış: Istanbul - Tarih: 05 Nisan 2025 - Saat: 11:45

Ekstra Turlar

Misafir Yorumları

{{ error.$message }}
{{ error.$message }}
{{c.name}}

{{c.contents}}